Açık Radyo’yu online dinlemek için T I K L A Y I N I Z
Radyo Garden üzerinden Açık Radyo’yu dinlemek için T I K L A Y I N I Z
Açık Radyo 45. Yayın Dönemi Programları ve Podcast Arşivleri içinTIKLAYINIZ
Açık Radyo resmi web sitesi: acikradyo.com
Açık Radyo’yu internet üzerinden ve mobil cihazlarından dinlemek isteyenler için faydalı bilgiler
Açık Radyo Arşivi için TIKLAYINIZ
Açık Radyo program blogları için TIKLAYINIZ
Açık Radyo 45. Yayın Dönemi: 24 Nisan 2017 – 22 Ekim 2017 akışı için Tıklayınız Günlük / Tıklayınız Haftalık
————————————————————————————
06:00 – 06:55 DemocracyNow!
democracynow.org/shows/2017/9/11
Elizabeth Kolbert: An Honest Conversation About Climate Change Is Needed in Wake of Irma & Harvey
Scientists: Climate Change May Wipe Out Third of World’s Parasites, With Disastrous Ripple Effects
Irma Destroys Haitian Farmland as Recovery Goes On from Recent Natural Disasters & Cholera Outbreak
Oaxacan Residents Plead for Water & Food After Mexican Earthquake Kills Over 90 People
07: 00 – 07:20 Şarkılarla Memleket Tarihi / Hazırlayan: Murat Meriç
SarkilarlaMemleketTarihi20170912
Plak koleksiyoncusu, yazar Murat Meriç memlekette ve dünyada o günün tarihinde olup bitenler yani kimi olaylar, ölümler, doğumlar üzerine yazılmış şarkılarla hafta içi her gün tarihe bir bakış atıyor.
ŞMT kayıt arşivi
***
12 Eylül 1980 darbesi radyo bülteni ses kaydı
Kenan Evren’in darbe açıklaması ses kaydı
Yaşı büyütülerek asılan Erdal Eren, işkence de ölen Sol Yayınları’ndan İlhan Erdost
Ruhi Su’nun ölümünden de 12 Eylül sorumlu
Bir gün biri geldi ve tüm ışıkları söndürdü, 12 Eylül’ü anca böyle tarif edebiliriz
Bu nasıl İstanbul zindan içinde – Ruhi Su (youtube)
İçeriden çıkan adam – Ahmet Kaya, “Başkaldırıyorum” albümünden
Durup dururken – Zülfü Livaneli
Ahmet Kaya gibi isimlerle küçük mumlar yanmaya başladı ve sonrası geldi
Kenan Evren’in 12 Eylül’ün ilk gününde yaptığı “bilanço” açıklaması
Gelelim 12 Eylül’ün travmasına, Şili darbesi üzerine araştırmalar yapan ingiliz sosyolog ve müzikolog Katia Chornik, Pinochet hükümetinin işkence sırasında müzik kullandığını ortaya çıkarmıştı. 12 Eylül cuntacıları da müziği işkence yöntemi olarak kullandılar
Gırgır, üzerindeki türk bayrağı desenli elbisesi ile sürekli ekranda aynı şarkıyı söyleyen Müşerref Tezcan’ı kapağa taşıyınca 4 hafta üstüste kapatıldı
Karşı çıktığımız ne varsa hemen hepsi 12 Eylül sonrasında palazlandı
12 Eylül sonrasında derdimize derman şarkılar ile, umutla bitirelim programı
Hatırladıklarımı unutturmamak için bu programı yapıyorum, umarım başarıyorumdur
Barış tez gelsin ve bir daha gitmesin
Hoşçakalın
07:30 – 07:50 Yeni Ufuklar (Yeniden program) / UNDP Türkiye
Her kış dönemi olduğu gibi BM UNDP Türkiye ofisinin hazırladığı Yeni Ufuklar bu yayın döneminde geri dönüyor.
07:50 – 08:00 İyilik Postası / Nihan Bora / İyi haberler bülteni
Birileri hâlâ bizi gülümsetiyor, iyileştiriyor ve geleceğe dair umutlandırıyor. İyilik Postası, hafta içi her sabah, hayalinin peşinden koşan, küçük çabalarla yaşama renk katan insanların ilham veren hikâyelerini anlatıyor. Her sabah güne güzel başlamak için iyi haberleri İyilik Postası’ndan dinleyebilirsiniz. Bu hikâyelerin hepimize iyi geleceğini ve mücadele azmimizi artıracağını düşünüyoruz.
08:00 – 10:00 Açık Gazete / Ömer Madra, Murat Can Tonbil, Selahattin Çolak
Açık Gazete kayıt arşivi
***
Milk and Sugar feat Maria Marquez – Canto del Pilon (youtube)
Eduardo Galeano – Kadınlar kitabından “Taş Bebekler, 1908, Caracas”
12 Eylül Darrbesi yıldönümü / Erdal Eren, “Şimdi ben bu vatan hainini asmayacağım da yıllarca besleyecek miyim. Sizin gönlünüz buna razı olur mu?” diyen dönemim cumhurbaşkanı Kenan Evren
*İrma Kasırgası, Miami’de 1 metre su seviyesi, 7 milyon kişiye tahliye, 6 milyon kişi elektriksiz, Küba’da 10 kişi hayatını kaybetti, kasırga 150 km hızlı rüzgarla devam ediyor
*İtalya’da sel. Bir Livorno sakini, “Ömrüm boyunca böyle bir şey görmedim”
*Güney Kore Busan’da sel
*2 önemli yazı, 1’i Bill McKibben’dan, “Tek bir kıtada ve tek bir haftada olanlara bakalım”, bu yazının tamamını destekçilerimizden İpek Hanım çevirmekte, biz de açıkradyo.com’da yayınlayacağız / 2. yazı Chris Hadges’dan “Büyük tufan” başlıklı, bu yazıyı da çevirip siteye koyacağız
Sing Me Back Home – Johnny Cash&Merle Haggard, bir Dan Williams şarkısı, 73 yaşında hayatını kaybetmişti. Bugün aynı zamanda Johnny Cash’in de ölüm yıldönümü
*11 Eylül tarihli haber, yenilenebilir enerji maliyetleri inanılmaz seviyelerde düşmüş
*Londra Merkezli Tu-Nur, Tunus’ta güneş enerjisi parkı kurmayı düşünüyor
*İngiltere’den bir haber. 2040’da dizel ve benzinli araçları yasaklayacak, “Neden 2040’ta değilde şimdi yapmıyorlar” (ömer abi)
*Cumhuriyet gazetesi davası, tanıklar gelmediği için sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmiş. Bir sonraki duruşma 23 Eylül’de
***
Açık Gazete: 12 Eylül 2017
Bugün Açık Gazete’nin ilk yarım saatinde darbe, iklim yıkımı, savaş konularını ele aldık: 37. yıldönümünde 12 Eylül darbesini hatırlayıp kafa salladık ve askeri cuntanın başından darbe deklarasyonunu dinledik. O zamanki OHAL’de idam edilenleri, öldürülenleri, işten atılanları, darbenin sosyal ve kültürel hayata etkilerini, günümüze kalan izlerini konuştuk. İrma fırtınasının ABD’de büyük yıkımını ele aldık. Başgösteren yiyecek-içecek kıtlığı ve geciken yardım çabaları arasında ayakta kalmaya çalışan yoksul insanların medyada “yağmacılar” die sunulmasındaki tuhaflığa değindik.
Kuzey Kore’ye yaptırım kararlarının kabulu, Kuzey Kore’nin karşı “uyarı”ları, BM’nin Myanmar’da Etnik temizlik yaşandığını ilan etmesi, ayrıca TC hükümetine bir başka çağrısı: “Arakan’a Gösterdiğiniz hassasiyeti ülkenize de gösterin; OHAL uzamasın!” Arakanlı isyancılardan tek taraflı ateşkes ilanı ve Myanmar hükümetinin bunu reddetmesi.
İkinci yarım saatte: Cumhuriyet davasının 2. Duruşması: 5 gazeteci ve yöneticinin tutukluluğuna devam kararı, gazetecilere basın açıklaması yasağı, izlemeye giden yüzlerce kişiye kısıtlamalar, izleyicilerin kapıda kalması, davanın “Adalet göçüğü” diye tanımlanması. Ayrıca, Almanya’nın Türkiye’ye silah satışının büyük ölçüde dondurması, AB komisyonunun Türkiye’ye mali yardımları kısması, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 silahları alımına geçip kaparoyu yatırması.
Ahmet İnsel’le “Ufuk Turu”nda: 25 Eylül’de yapılacak Irak Kürdistan’ı bağımsızlık referandumu: Irak’ta ve uluslararası alanda değerlendirmeleri. 1 Ekim’de yapılacak Katalunya bağımsızlık referandumunun Katalunya’da, İspanya’da ve uluslararası alemde nasıl karşılandığı konusunda değerlendirmeler. 23 Eylül’de yapılacak Yeni Zelanda seçimlerinde İşçi Partisi yeni başkanı Jacinda’nın toplumda ve dünyada ilericiler âleminde yarattığı yeni heyecan dalgasına değindik.
Güven Güzeldere ile “Açık Bilinç”te: yeni bir Yapay Zekâ serisine başladık. Makinalar insanlara karşı – satranç, GO, yaratıcılık, ve Yapay Zekâ’nın geleceğini önümüzdeki 4 program boyunca ele alacağız. İlk programda Yapay Zekâ ve insanlığın geleceğine dair şu soru irdelendi: Yaratıcılık programlanabilir mi, geleceğin bestecileri insanlar değil de Yapay Zekâ sistemleri mi olacak?
Playlist:
Şarkıcı / Yorumcu Parça Adı Milk & Sugar feat. Maria Marquez Canto Del Pilon Merle Haggard & Johnny Cash Sing Me Back Home
09:00 – 09:30 Salı Ahmet İnsel’le Ufuk Turu
UfukTuru20170912UfukTuru20170912
Ufuk Turu kayıt arşivi
***
2 konu ele alalım demiştik dün konuşurken
1 – 2 referamdum kararı. 25 Eylül’de Kürdistan Bölgesel Yönetim’inin bağımsızlık referandum, diğeri de 1 Ekim’de de Katalunya bağımsızlığı referandumu
3. olarak da 23 Eylül’de Yeni Zelanda’da seçimler olacak. jasinda ardern’in başında olduğu işçi partisinin kazanma olasılığı yüksek
09:30 – 09:50 Açık Bilinç / Güven Güzeldere ile Bilim ve Felsefe Sohbetleri
Açık Bilinç kayıt arşivi
***
Yaratıcılık Programlanabilir mi?
Açık Bilinç’te bu hafta Yapay Zeka ve insanlığın geleceğine dair şu soruyu irdeledik: Yaratıcılık programlanabilir mi? Geleceğin bestecileri insanlar değil de Yapay Zeka sistemleri mi olacak?
Bugün Açık Bilinç’te yeni bir Yapay Zeka serisine başlıyoruz. Makinalar insanlara karşı – satranç, GO, yaratıcılık, ve Yapay Zeka’nın geleceğini önümüzdeki 4 program boyunca ele alacağız.
Peki, ya yarını?
Bu sorunun cevabını vermeye çalışırken programın sonunda bir de küçük sınav yer alacak!Önce daha genel bir soruyla başlayalım: Yapay Zeka sistemleri için hangi alanda “yaratıcılık” daha zor olmalı dersiniz? Matematik, şiir, resim, müzik?
İnsan ruhunu en derinden sarsabilen sanat müzik diye düşünürsek, Yapay Zeka sistemlerinin en çok beste yapmakta zorlanacağını öngörebiliriz. Bu öngörünün ne kadar doğru olduğunu programın sonuna bırakarak, sanatın diğer alanlarındaki Yapay Zeka projelerine kısaca göz atalım.
Geçen sene kaybettiğimiz ressam ve programcı Harold Cohen, yıllardır AARON isimli bir Yapay Zeka robotik ressam sistemi geliştirmekteydi.
Temel ilkeleri programladıktan sonra kendisini geliştirerek Cohen’i de şaşırtan resimler yaratan AARON’ın eserlerinin insan elinden çıkma olmadığı anlaşılıyor mu?
(Bir dipnot: Cohen’le doktora yıllarımda derlediğim ‘Yapay Zeka ve Beşeri Bilimler’ konulu bir dergi için yazışmış ve AARON üzerine bir makalesini yayımlamıştık. Benzer bir derlemeyi, Türkçe’de Yapı Kredi Yayınları’nın yayımlamış olduğu COGİTO dergisinin Yapay Zeka sayısında okumak mümkün.)
Gelelim, son yıllarda yeni bir atılım içinde olan YZ şiir projelerine. İngilizce bir örnekle başlayalım ve aynı soruyu soralım. Bu şiirin bir makina tarafından yazıldığı anlaşılıyor mu?
Bu şiir, Cambridge Üniversitesi araştırmacısı Jack Hopkins‘in bir nöral şebeke modellemesiyle geliştirdiği Yapay Zeka sisteminin ürünü.
Araştırmayı okumak isterseniz burada: https://research.fb.com/wp-content/uploads/2017/06/automatically-generating-rhythmic-6-2.pdf
Google araştırmacıları da bir süredir şiir yazan bu tür modeller üzerine çalışmaktalar. (İngilizce)
Bir dipnot daha: Türkçe yazan ilk “robot-şair” Deniz Yılmaz’ı Açık Radyo’nun Açık Dergi programında Pazartesi/Çarşamba/Cuma günleri dinleyebilirsiniz.
Bir nesnenin bir sanat eseri olarak görülüp görülmemesinde elbette öznel bir yan var. Elimizde nesnel bir “sanat-ölçer” cihazı yok. Dolayısıyla, sanatın öznel boyutunu da göz önüne almak için, bu tartışmayı örnekler üzerinden götürmeyi daha verimli buluyorum.
Şimdi yeniden Yapay Zeka ve müziğe dönelim.
Bilinen ilk bilgisayar tarafından üretilmiş müzik, bilgisayar biliminin kurucusu Alan Turing tarafından 1951’de Manchester’da programlanmış. Fakat,Yapay Zeka tartışmasının da öncülerinden olan Turing’in 1951 programlaması, bir bilgisayar bestesi içermiyor. Yalnızca bir ses üretimi var.
Hatırlatayım, Açık Bilinç’te yapmış olduğumuz ‘Alan Turing ve Yapay Zeka’nın Temelleri’ serisi de şurada:
Açık Bilinç: Alan Turing Özel Dizisi
Yapay Zeka modelleriyle müzik konusunda ciddi ilerlemeler var. FACT dergisi, “Yeni müzik devrimine hazır mısınız?” diye soruyor:
We Are The Robots: Is the future of music artificial? (İngilizce)Bir örnek dinleyelim: SONY araştırmacıları tarafından üretilmiş bir YZ sisteminin, Beatles tarzında bir özgün bestesi Daddy’s Car.
“Daddy’s Car” benim bir seferden fazla dinlemek isteyeceğim bir şarkı değil. Bir Beatles şarkısı demeye de dilim varmaz. Fakat burada asıl soru yine şu: Bu şarkının bestecisinin bir insan olmadığı hemen anlaşılıyor mu?
Yani, Yapay Zeka sistemleri sanatsal yaratıcılık alanında artık insan ürünü olmadığı anlaşılamayacak eserler vermeye başlamış gibi görünüyor diyebilir miyiz?Burada Yapay Zeka sistemlerinin müzik icrasından değil, besteciliğinden söz ettiğimizin altını çizeyim. Otomatik müzik icrası farklı bir araştırma alanı. Örneklerimizde icracıların hepsi insan.
Şimdi gelelim bu duyurunun son kısmına. Küçük bir sınav var. 4 beste dinleteceğim. Hangisi insan elinden çıkma, hangisi Yapay Zeka bestesi, tespit edebilecek miyiz?
Dinleyeceğiniz eserlerden YZ ürünü olan besteler, tanıdık klasik müzik bestecileri örnek alınarak, benzetilerek yapılmış eserler. Farklı tarzda 4 eser fragmanı dinleyeceğiz: Bach, Mozart, Chopin, ve Stravinsky – ya da onları taklit eden Yapay Zeka ürünleri. Hangi eser kime ait?
(Son ve önemli bir dipnot: Bu konuyu daha önce Zeynep Arıca’nın Orpheus’un Peşinde programında konuşmuştuk. Bilenler lütfen cevapları radyo yayınına kadar söylemesin!)
1. Eser: Klavsen için küçük bir etüd Bach olabilir mi?
2. Eser: Bir opera fragmanı Mozart olabilir mi?
3. Eser: Tanıdık bir form, Mazurka Chopin olabilir mi?
4. Eser: Bir senfonik şiir fragmanı Stravinsky olabilir mi?
Sorumuz şu: Bu eserlerden ikisi sahici, insan bestecilere ait. Diğer ikisi bir Yapay Zeka sisteminin ürünü. Hangisi insan, hangisi makina? Söyleyebilir misiniz?
Şimdilik ara…
10:00 – 10:30 İklim İçin / Özgecan Kara / İstanbul Forumu’ndan, Paris Zirvesi’ne yeryüzünün iklim güncesi
İklim İçin kayıt arşivi
***
irma kasırgası, florida’ya da dün geldi / karayipleri vurdu ve barbuda adasının %95’ini yıktı geçti
10:30 – 11:00 Ahşaptan Betona, Mecidiyeden Jetona / Pınar Erkan / Alameti kerametinden menkul kent hikayeleri
AhsaptanBetonaMecidiyedenJetona20170912
“Alameti kerametinden menkul kent hikâyeleri” şiarıyla yola çıkan programda tarihten günümüze tarihsel katmanlar da deşilerek Bizans köşklerinden, sarayların altyapısının nasıl oluşturulduğuna, konutlardan ofislere, kaldırımlardan sokaklara, dehlizlerden şarap üretilen üzüm bağlarına kadar şehrin farklı unsurlarına dair az ya da çok bilinen detaylar konuşuluyor.
Ahşaptan betona Mecidiyeden jetona kayıt arşivi
11:00 – 12:00 Deniz Aşırı / Deniz Pak / Bozcaadalılar, adaya yolu düşenler ve adanın kıyısına vuranlar…
12:00 – 13:00 Amistad / Selahattin Çolak / Caza çalan siyahi müzikler
12:55 – 13:05 Don Quijote / Yazan: Miguel de Cervantes / Okuyan: Tolga Korkut
13:00 – 14:00 Musica Brasileira / Jozi Levi / Brezilya’dan müzik
14:00 – 14:30 Dünya Mirası Adalar / Asu Aksoy, Derya Tolgay ve Alp Orçun
Dunya_mirasi_adalar_12.09.2017_gunduuz_vassaf
Adalar, yüzyıllarca imparatorluklara başkentlik yapmış, siyasi ve kültürel dönüşümlerin aktörlerini beslemiş dünya şehri İstanbul’un hikâyelerinin hep bir parçası olagelmiş. Krallar, kraliçeler, dini liderler sürgüne buralarda zindanlara atılmış, ardından Osmanlı’dan günümüze farklı kültürel cemaatlerin zengin bürokratları, iş insanları, Adaları İstanbul’un sayfiye merkezi haline getirmiş, sanatçılar, yazarlar, Adalar’ın renginden, havasından, kokusundan beslenmek için buraları mekân tutmuş. Adalar, muhteşem mimari ve yaşam dokusuyla dünyada eşine az rastlanır bir kültürler havzası olma halini bugüne kadar taşımışlar.
Şanslıyız ki Adalarda İstanbul tarihinin tüm veçhelerinin mekânsal izdüşümlerini hâlâ görebiliyoruz ve barındırdıkları hikâyelerin bazen yaşayan bilgi kaynaklarına erişebiliyoruz. Kendimizi gerçekten müstesna hissetmeliyiz: Adalar’a adımımızı attığımızda İstanbul tarihinin çok da bozulmamış tanığının varlığını hissedebiliyoruz, şaşırıyor ve nedenini çok da bilmeden mutlu oluyoruz. Bu yayın döneminde bizi mutlu eden Dünya Mirası Adalar’ı enine boyuna konuşuyoruz.***
Stüdyoda ben Asu ve Derya ve konuğumuz yazar Gündüz Vassaf
Hakkımda saydınız çok şeyi ama bir şeyi atladınız, “Açık Radyo kurucusu Ömer Madra’nın sınıf arkadaşı”, (kahkahalar)
6-7 Eylül olayları, 12 Eylül anma programları, geçen gün de böyle bir söyleşi için Büyükada’da idiniz
20 yıllık da adalıyım
14:30 – 15:30 Yeni / Hande Akkan / Yeni Philip Glass’ın 80. yaşını kutluyor
1937’de doğan Amerikalı usta besteci Philip Glass’ın 80’inci yaşını özel bir dizi programla kutluyoruz.
15:30 Yeşilçam Arkeolojisi (Yeni Program) / Hazırlayan: Utku Uluer
sinematikyesilcam.com/2017/01/yesilcam-arkeolojisi-radyo-programi/
26 Nisan 2016 – 10 Ocak 2017 Progrmları içeriği yukarıdaki linkte
Türk sineması ve Yeşilçam’ın besin kaynaklarına, emekçilerine ve kıyıda köşede kalmış hikâyelerine yer verilecek bir program.
Yeşilçam Arkeolojisi kayıt arşivi
***
Konuğumuz Alican Sekmeç, sinema araştırmacısı kendisi
16:00 – 16:30 Su Hakkı / Akgün İlhan ve Nuran Yüce / Kâr için değil, yaşam için su!
Su Hakkı kayıt arşivi
***
Akgun Ilhan ve Nuran Yuce’nin hazirlayip sundugu Su Hakki’na konuk olan Adalar Vakfi Yonetim Kurulu Baskani Halim Bulutoglu, Buyuk Ada basta olmak uzere Istanbul’un adalarinda su kullaniminin kisa tarihcesini ve gunumuzdeki durumunu anlatti.***25 – 27 Ağustos Büyükada’ki Yaşam için Su Hakkı KampıKampta konuşan Halim Bulutoğlu’nu kampa katılamayanlar için programa davet ettik
16:30 – 17:00 Hemzemin / Damla Özlüer ve Rauf Kösemen / Daha iyi bir sosyal fayda iletişimi için; Fikirler, Tartışmalar, Örnekler
17:00 – 18:00 Dünyanın Cazı / Ceyhan Usanmaz, Sanat Deliorman, Jak Kohen, Levent Öget ve Harun İzer
Dünyanın Cazı kadrosuna Caz vokalisti Sanat Deliorman dahil oluyor. Salı günleri Dünyanın Cazı ondan sorulacak.
18:00 – 18:10 Gezegenin Geleceği / Uygar Özesmi / Ekoloji Günlüğü
facebook.com/uygar.ozesmi.page
Gezegenin Geleceği kayıt arşivi
18:10 – 20:00 Açık Dergi / İlksen Mavituna – Seçil Türkkan – Feryal Kabil / Hergün İstanbul’da Ne Var Ne Yok
Açık Dergi kayıt arşivi
***
11 yıl sonra Açık Radyo’ya hoşgeldiniz
“Evet ya, o kadar olmuş, Yeni yeriniz hayırlı olsun”
Karikatürdeki 25. yıl
Şalom dergisine 1991 yılından bu yana editöryal karikatür çiziyorum, yani 25 yılı da geçmişiz
Günümüzün bir gerçeği de şıu, maalesef 3 yıl önce yayınladığımız bir karikatürü bugün yayınlayamaz ve yayınlatamayız, bu duruma geldik
***
Seyir Hali: Bir Mizahçıyla Dünyayı Gezmek
Mizah yazarı ve çizer İzel Rozental bu hafta Açık Dergi’nin konuğu idi. Yakın zamanda yayınlanan seyahat yazıları derlemesi “Seyir Hali”, Modalı insan portreleri ve hikayelerinden oluşan “Moda Sevgilim, Yeniden” yanı sıra, Schneidertempel’de 2017 sezonu ve Cartooning For Peace’in etkinlikleri hakkında çok katmanlı ve keyifli bir sohbet.
Hafta boyunca Ben Bugün Bişey Öğrendim Yayına Hazırlayanlar: Doruk Yurdesin, Ozan Sezgin ve Rauf Kösemen
Açık Dergi Salı Dünyayı Okumak / Aytaç Timur ve Akif Pamuk
Yazmaya övgü. Eleştiriye ve eleştirmene kapı. Düşünmeye, düşünceye, üretmeye ve tartışmaya alan açmayı amaçlayan bir kültür programı.
Açık Dergi Salı Müziğin Başka Türlüsü (Açık Dergi köşesinde, gün ve yayın sıklığında değişiklik. Ayda 1) / Hazırlayanlar: Sumru Ağıryürüyen ve İlksen Mavituna
5 yıldır Perşembe günleri yayınlanan ve güncel sahneden müzisyenleri ağırladığımız program artık ayda 1 Salı günleri 19:00’da.
Müziğin Başka Türlüsü kayıt arşivi
Açık Dergi Salı Kulis Sesleri – Bircan Yorulmaz (Ayda 1)
Açık Dergi Salı 40 Yılda 1 / Sedat Nemli
Bu yaz da 1977’den müzikler dinliyoruz. Haziran ayı itibariyle.
Açık Dergi Salı 50. Yılında Velvet Underground & Nico
Açık Dergi’de Salı akşamları, yayınlanışının 50. yılında Velvet Underground & Nico albümünün parçaları da yer alacak
20:00 – 21:00 Açık Şemsiye / Hakan Gürvit, Levent Dönmez, Mehmet Yusuf ve Şebnem Sühel Grimm / Gelmiş geçmiş tüm müzik türleri
21:00 – 22:00 Gitaresk / Jak Kohen, Gonca Açıkalın ve Meral Akman / Neo-klasik rock ve fusion
Gitaresk_12-09-17_Gonca80_Blues
***
Bu gece saat 21:00’de, Açık Radyo 94.9 Gitaresk’te, hazırlayıp canlı olarak sunacağım BLUES seçkisinde, Altered Five Blues Band, Bob Margolin, The Record Company, Toronzo Cannon ve Jeff Jensen’den parçalar dinleyebilirsiniz.
http://www.gitaresk.com/Playlists/45th/170912.htm
22:00 – 23:00 Esintiler / Seda Binbaşgil / Jazz
23:00 – 24:00 Psychoacoustics (Program gününde ve saatinde değişiklik) / Hazırlayanlar: Osman Kaytazoğlu, Berk Gökberk ve Barış Karakaş
Cumartesi geceleri 02.00’de yayınlanan Psychoacoustis bu yayın dönemi Salı geceleri saat 23.00’de
24:00 – 01:00 Öteki Caz / Şevket Akıncı, Volkan Terzioğlu, Robert Reigle, Can Tutuğ / Özgür caz
, özgür doğaçlama ve ötesi
Yorum bırakın
Comments feed for this article